Re: [obuild] [strange bug] malloc

From: LrdSpectre (
Date: 09/15/96

Almost same here, oedit and medit werk fine, but zedit and redit cause
sementation errors under Linux or GPF's in Windows95.  Been werking on it for
3 weeks now and can't find the problem <mumble>

If you find anything, let me know please.


In a message dated 96-09-14 23:50:54 EDT, (Nuku Nuku) 

<< Circle 3.0pl11

 Okay, I put straight obuild into the circle and this is the problem i
 have.  When I enter zedit, i can zload ONE mob and "zedit save".  However,
 if i zload another mob and try to save, the mud gets a segmentation fault.
 Here is the gdb output when i type "back"
 #0  0x80a0c55 in malloc_unlocked ()
 #1  0x80a097c in malloc ()
 #2  0x800f400e in _findbuf ()
 #3  0x800f5dcc in fgets ()
 #4  0x809af60 in get_line2 (fl=0x80d1a20, buf=0x80473c4 "") at
 #5  0x809c4df in read_zone_perms (rnum=3) at
 #6  0x809b82e in save_zone (ch=0x8349178, zone=4) at
 #7  0x8093cc7 in do_zedit (ch=0x8349178, argument=0x0, cmd=341, subcmd=0)
 #8  0x807e660 in command_interpreter (ch=0x8349178, 
     argument=0x8047848 "zedit save") at interpreter.c:722
 #9  0x8052b3a in game_loop (mother_desc=3) at comm.c:620
 #10 0x8052036 in init_game (port=3) at comm.c:248
 #11 0x8051fc0 in main (argc=1, argv=0x8047dc8) at comm.c:218

 This has been driving me nuts, and I've tried numerous things to fix it,
 and even had a friend of mine who's been doing this for years look at it,
 and we can't figure it out.  Has anyone else run into a similar problem or
 have any suggestions on what is wrong?  The obuild code was STOCK, so Im
 not wasting the bandwidth.  Its just really wierd.


 Pirahna >>

| Ensure that you have read the CircleMUD Mailing List FAQ: |
|   |

This archive was generated by hypermail 2b30 : 12/18/00 PST